Skip to content

Terapie Carie Dentară

Cariile complicate pot determina inflamatii ale pulpitei dentare (ale nervului) cu instalarea pulpitelor acute (dureroase) sau a pulpitelor cronice (nedureroase, pot deveni dureroase in caz de acutizare), afectiuni ce necesita devitalizarea dintelui (indepartarea nervului afectat din interior) cu dezavantajelor ulterioare (atat evolutive, fracturi cat si financiare).

Tratament endodontic

Tratamentul endodontic efectuat cu ajutorul microscopului endodontic (serviciu prezent in clinica noastra) este in prezent cea mai complexa modalitate de lucru in endodontie. Un tratament endodontic de calitate necesita pe langa experienta si profesionalismul echipei medicale, utilizarea aparaturii si tehnologiilor performante.

Ortodonție

Un tratament ortodontic poate modifica aspectul fizionomic nu doar prin ameliorarea pozitiilor dentare, cat si prin redirectionarea cresterii, in cadrul limitelor biologice individuale.

Variantele de tatament variaza si sunt functie de varsta pacientului si de situatia clinica. Evaluarea este facuta de medicul specialist ortodont, in urma realizarea modelelor de studiu si al examenului radiologic specific, urmand a se lua decizia optima pentru fiecare caz.

Tratamente protetice

Atunci cand dintele are o pierdere de structura dentara majora sau cand se doreste aplicarea unei lucrari protetice fixe, ca urmare a pierderii unui sau a mai multi dinti, dintele se slefuieste si se acopera cu o coroana.

In general lucrarile protetice sunt realizate dintr-un schelet metalic care poate fi acoperit partial sau total de o structura la culoarea dintelui (fizionomica) din compozit sau ceramic.

Paradontologie

Paradontologia se ocupa cu studiul si tratatmentul afectiunilor parodontiului gingival, format din ligamente, os, gingie, cement ce sustin dintele pe arcada. In boala parodontala este afectata una sau mai multe din aceste structuri.

Cauza bolii parodontale este placa bacteriana, care daca persista mai mult timp se transforma in tartru, prin calcificare.

Tratamente PRGF Endoret

PRGF Edoret, certificate BTI (Biotechnology Institute) si CE (Conformity Europeans) este o tehnologie biomedicala care stimuleaza regenerarea mult mai rapida a tesuturilor cu ajutorul celulelor proprii organismului (autologe, recoltate din sangele pacientului).

Implantologie

Cea mai eficienta metoda de inlocuire a dintilor lipsa si cea mai folosita la momentul actual este implantul dentar.

Implanturile dentare se pot folosi atat pentru inlocuirea unui singur dinte cat si in cazul lipsei mai multor dinti, pana in situatia lipsei totale de pe arcada.

Parteneri

Lasă numărul de telefon și te contactăm noi